Bestyrelser halter ikke bagud med løn

Det passer ikke, at bestyrelsesmedlemmer halter bagud med lønnen, påpeger ekspert. Den årlige stigning har været 10 procent de seneste år.

En årsløn på 6,4 millioner kroner inklusiv optioner - og en gennemsnitlig årlig lønstigning på omkring 12 procent de seneste fem år. Sådan ser virkeligheden ud for topdirektørerne i landets største virksomheder - og deres bestyrelser følger pænt trop. I gennemsnit fik hvert bestyrelsesmedlem i 2005 en årlig gage på 390.000 om året - svarende til en årlig stigning på 10 procent - i forhold til 2001. Uden optioner fik direktørerne i snit 4,8 millioner kroner i løn i 2005.

Det fastslår lektor Ken L. Bechmann, Handelshøjskolen i København, på grundlag af regnskabstal fra perioden fra 2001-2005 for de omkring 80 procent af C20-selskaberne, som har tildeling af optioner som en del af aflønningen til direktionen.

Dermed tilbageviser Ken L. Bechmann argumenter fra toneangivende bestyrelsesformænd for de store selskaber, der fredag i Børsen påpeger, at direktørerne de sidste par år har fået store lønstigninger - nu er det vores tur, lyder kravet.

/ritzau/