Bestseller skaber 500 nye job på Århus Havn

Byggeplaner. Tøjkoncernen Bestseller vil bygge et logistik- og kontorcenter på Århus Havn på 20.000-25.000 kvadratmeter. Det vurderes at udgøre en investering på 250-300 mio. kr.

For flere år siden tog Århus Havn kontakt til tøjkoncernen Bestseller A/S for at orientere om logistikmuligheder for en global virksomhed.

Og i går mundede henvendelsen ud i en konkret udmelding fra Bestseller, der på den nye containerterminal vil bygge et logistik- og kontorcenter, der bliver daglig arbejdsplads for 500 nye medarbejdere i tøjkoncernen.

Byggeriet skal bestå af et kontorhøjhus på 10.000-12.000 etagekvadratmeter og et logistikcenter på ligeledes 10.000-12.000 kvadratmeter.

Ejerleder Troels Holch Povlsen og sønnen Anders Holch Povlsen, Bestseller, fastslår, at planerne i Århus ikke vil berøre Bestsellers byggeaktiviteter andre steder i landet.

Anders Holch Povlsen siger, at tøjkoncernen i længere tid har haft lyst til at etablere sig i Århus, hvor mange af dens ansatte bor.

Det er iøvrigt første gang, at Bestseller investerer på en lejet grund, siger Troels Holch Povlsen. Han ønsker ikke at sætte et beløb på investeringen.

Men kilder i entreprenørbranchen anslår, at det vil koste minimum 180 mio. kr. at bygge højhuset og minimum 60 mio. kr. for logistikdelen.

Prisen kan variere alt efter kvalitet, men Bestseller er kendt for at bygge flot og solidt.

Derfor anslår kilder, at der bliver tale om en investering på minimum 250-300 mio. kr.

Nu skal byrådet kigge på projektet og give grønt lys for et højhus på den nye containerterminal. Tidshorisonten på projektet?

- Jo før, desto bedre. Vi har brug for pladsen. De første arbejdspladser vil vi nok etablere i løbet af nogle måneder i lejede lokaler i Århus. Vi kunne have valgt at placere arbejdspladserne mange andre steder end Århus, for med nye it-systemer kan man næsten arbejde på Månen. Men vi valgte Århus, fordi det er et godt sted at være, pointerer Troels Holch Povlsen, som er opvokset i Århus.

Lover hurtig sagsbehandlingBorgmester Nicolai Wammen er begejstret for udsigten til de mange nye job.

Og han lover en hurtig sagsbehandling af projektet, som Bestseller, Århus Kommune og Århus Havn de seneste måneder har drøftet mulighederne for at gennemføre. Tøjkoncernens placering på Århus Havn vil påvirke godsomsætningen i positiv retning.

Århus Havn anløbes hver uge af et containerskib, der kommer direkte fra Kina.

Ved at lægge et nyt distributionscenter i Århus kan Bestseller optimere logistikken ved at ompakke containerne på Århus Havn og sende tøjet direkte videre med skib eller lastbil.