Beslaglagt luksusejendom tilhører svindelmistænkte Sanjay Shah

Mandag kom det frem, at Bagmandspolitiet har beslaglagt en ejendom i forbindelse med sagen om svindel med udbytteskat, som har kostet den danske statskasse svimlende 12,7 milliarder kroner. Nu viser det sig, at ejendommen tilhører finansmanden Sanjay Shah, der lever i Dubai.

En talsmand for finansmanden Sanjay Shah, der lever i Dubai, bekræfter over for Financial Times, at en beslaglagt bolig i London tilhører Sanjay Shah. Fold sammen
Læs mere
Foto: ART

En ejendom til en værdi af 130 millioner danske kroner i det særdeles fashionable område ved Hyde Park i London er blevet beslaglagt af Bagmandspolitiet.

Det oplyste Bagmandspolitiet i en pressemeddelelse mandag, hvoraf det blandt andet fremgik, at beslaglæggelsen vedrører den del af sagskomplekset, der omhandler langt den største del af de 12,7 milliarder kroner, som den danske statskasse er blevet frasvindlet i forbindelse med svindelsagen om udbytteskat.

Nu er der også kommet navn på ejendommens indehaver, idet Sanjay Shahs talsmand over for Financial Times bekræfter, at ejendommen tilhører den britiske finansmand, som i dag er bosat i Dubai og er hovedmistænkt i sagen.

Bagmandspolitiet, hvis rette navn er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), har nu beslaglagt værdier for mere end tre milliarder kroner i sagen, som har tiltrukket sig stor opmærksomhed i de senere år.

Sanjay Shah fastholder fortsat sin uskyld, fastslår talsmanden over for Financial Times og oplyser samtidig, at de danske skattemyndigheder i mere end et år har arbejdet på beslaglæggelsen.

Sanjay Shah er udpeget til at være hovedarkitekten i den famøse svindelsag, som har ramt store dele af Europa og går under navnet cum-ex-files. I et interview til Børsen i marts 2016 bekræftede Shah selv, at han har trukket ni milliarder kroner ud af den danske statskasse via det, han selv beskriver som avancerede, men lovlige finansielle instrumenter.

I pressemeddelelsen mandag sagde Kirsten Dyrman, som er statsadvokat for SØIK:

»SØIK arbejder benhårdt på, at så mange midler som muligt vender tilbage til den danske statskasse. Det er et meget omfattende arbejde, der endnu ikke er færdigt. Det er vigtigt, at vi – mens vi efterforsker, om personer kan straffes i sagen – samtidig får beslaglagt så mange værdier som overhovedet muligt.«

Bagmandspolitiet kunne mandag ikke bekræfte over for Berlingske, at ejendommen tilhører Sanjay Shah.