Beskedent væksttempo og mildt prispres i USA

Den amerikanske økonomi ekspanderede i et beskedent tempo fra midten af maj og frem til starten af juli, og perioden var også præget af et mildt prispres og et reduceret privatforbrug.

Arkivfoto fra Iris. Fold sammen
Læs mere

Det vurderer den amerikanske forbundsbanks, Federal Reserves, 12 distrikter i det månedlige vækstbarometer, Beige Book, der blev offentliggjort onsdag aften.

Rapporten peger ikke på en uopsættelig nødvendighed for at hæve renten i nær fremtid.

»Beige Book viser ikke nogen tegn på, at Federal Reserve er nødt til at skynde sig med at hæve renten. Federal Reserves topfolk har i de seneste uger talt om tålmodighed i vurderingen af økonomien og de globale finansielle markeder, og Beige Book er i overensstemmelse dermed,« vurderer seniorøkonom Thomas Simons fra Jefferies i New York ifølge Bloombrg News.

Distrikterne betegner den overordnede vækst som "beskeden", mens arbejdsmarkedsforholdene forblev stabile, og beskæftigelsen fortsatte med at stige "beskedent til moderat."

»Udsigterne var generelt positive over brede segmenter af økonomien, herunder detailsalg, produktion og fast ejendom,« noteres det i Beige Book.

De fleste distrikter rapporterede stærk efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft.

Forbundsbankens pengepolitiske komité mødes næste gang den 26.-27. juli. Investorerne ser ifølge futuremarkedet lige nu en 5 pct. stor sandsynlighed for en renteforhøjelse ved den lejlighed.