Beskeden kursfremgang for danske aktier

KFX-indekset steg 0,3 pct., mens fremgangen generelt var noget større i de øvrige europæiske hovedindeks. Både Vestas og Bryggerigruppen steg i kurs efter regnskabsfremlæggelser.

Det danske aktiemarked fortsatte i går tirsdagens comeback efter de foregående dages kursfald. KFX-indekset indkasserede således et plus på 0,3 pct. til niveau 270,65, da 11 af de 19 medlemmer steg i kurs. Dette var dog ikke nok til at følge den generelle europæiske tendens, da de fleste europæiske hovedindeks steg mellem én og to pct.

Vestas-aktien oplevede en turbulent dag på børsen. Den lå inden regnskaberne fra selskabet selv og fusionspartneren NEG Micon til en stigning på omkring et par pct. Da NEG Micon fremlagde sit regnskab, faldt aktien umiddelbart, men senere løftede regnskabet fra Vestas den igen. Samlet blev det dog blot til en stigning på 0,5 pct. for dagen, da aktien kort før lukketid dykkede. I forbindelse med regnskabet blev der bl.a. præsenteret planer om, at en tidligere bebudet kaptitalforhøjelse med et provenu på ca. to mia. kr. skal finde sted i maj eller juni, og at der skal fyres 400-500 ansatte i den kommende tid.

Lundbeck var en af dagens store bidragydere til indeksfremgangen for KFX, da medicinalaktien med et plus på 2,6 pct. fortsatte fremgangen fra tirsdag, hvor aktien steg på nyheden om gode testresultater for medikamentet Lexapro.

Uden for KFX-indekset præsenterede Bryggerigruppen sit årsregnskab mindre end en halv time før lukketid. Det var dog tids nok til, at aktien efterfølgende kunne nå at stige 4,4 pct. til den nye rekordkurs 405. Gruppen kunne fremvise et overskud før skat i 2003 på 223 mio. kr., hvilket svarede til selskabets egen forudsigelse på 210-235 mio. kr. Nettoomsætningen, der var på 2,6 mia. kr. i 2003 forventes i 2004 at stige med fem til ti pct., mens overskudsgraden forventes at blive fastholdt.

Industriinvesteringsselskabet Incentive meddelte inden Fondsbørsens åbning, at det havde indgivet konkursbegæring. Dette betød, at handel i aktien hele dagen var suspenderet, og at den fra i dag er afnoteret fra Københavns Fondsbørs. Aktien blev senest handlet fredag i kurs 18,5, hvilket svarede til en markedsværdi på ca. 100 mio. kr. Selskabets hovedaktivitet inden for rengøringsmaskiner i datterselskabet Alto vil blive videreført med eventuel støtte fra kreditorbankerne. Konkursboet forventes dog at sætte Alto-koncernen til salg. NKT Holding har for blot et par uger siden erklæret sig klar til at gå på opkøb for at øge størrelsen på sine rengøringsmaskineaktiviteter i Nilfisk-Advance. Som udgangspunkt er målet dog virksomheder af en mindre størrelse end Alto. NKT-aktien steg i går 1,3 pct.

Ud over Incentive er Radiometer fra i dag heller ikke længere noteret på Fondsbørsen, efter at koncernen er blevet opkøbt af amerikanske Danaher.