Berygtet annoncehaj skal i fængsel

I dag faldt den endelige dom i Landsretten over annoncehajen Lasse Schou.

Direktøren for IT Support Danmark og Dansk Tele Support, Lasse Schou, modtog i dag den endelige dom i den fem år lange straffesag, som er den første af sin slags mod en annoncehaj.

Østre Landsret har i dag stadfæstet dommen fra Københavns Byret sidste år.

Lasse Schou er fundet skyldig i bedrageri og vildledende markedsføring ved, og modtog en dom på to et halvt års ubetinget fængsel samt frakendelse af retten til at drive virksomhed.

Dansk Tele Support A/S og IT Support Danmark har i en lang årrække været de to største spillere på den mere tvivlsomme del af annoncemarkedet og har gennem årene været i mediernes søgelys et utal af gange.

De har trods den store opmærksomhed forsat deres virke ufortrødent. Efter dommen ved Københavns Byret sidste år er der dog ifølge Håndværksrådet sket et mindre skift. IT Support Danmark er under likvidation og Dansk Tele Support har skiftet navn D T S A/S. Det sidstnævnte eksisterer stadig og indtil for nyligt havde Håndværksrådet ikke fået henvendelser om dem siden dommen.

Men helt stille har forretningen ikke ligget. Håndværksrådet fik for nylig en henvendelse, hvor en virksomhed i løbet af foråret havde betalt kr. 92.000 til Dansk Tele Support. Noget kunne derfor tyde på, at de så småt har været på vej tilbage igen.

Hullet efter Dansk Tele Support A/S er blevet taget af Telefonbøgerne ApS, der er udspringer af Lasse Schous gamle selskaber. Telefonbøgerne ApS består af tidligere ansatte hos Lasse Schou og anvender de samme metoder som Dansk Tele Support gjorde. Dem har der i løbet af det sidste år været en række henvendelser på.

Læs også på ErhvervsBladet.dk: Sådan undgår du at blive snydt af en løgner