Bernstein: For tidligt med vækstpakke

Det er for tidligt at gennemføre en vækstpakke, siger nationalbankdirektør Nils Bernstein. Samtidig erkender han, at væksten i dansk økonomi bliver negativ.

Nationalbankdirektør Nils Bernstein erkender for første gang, at væksten i dansk økonomi bliver negativ i 2009. Han udtrykker samtidig forståelse for, at de danske politikere kan blive tvunget til at gøre noget ekstraordinært for at imødegå krisen, selvom han fastholder, at det er for tidligt at gennemføre en vækstpakke. Det skriver dagbladet Børsen.

- Tingene kan blive så slemme, at man må reagere. Tiden er dog ikke inde endnu, siger Nils Bernstein.

Så sent som i den finansielle stabilitetsrapport, der blev offentliggjort i begyndelsen af året, forudså Nationalbanken nulvækst i år, men den forudsigelse vil blive forvandlet til negativ vækst.

- Jeg tror, at alle, der reviderer deres skøn, reviderer dem ned. Sådan vil det være et stykke tid endnu. Det ser mere og mere dystert ud. Hvis vi skulle revidere vores skøn, ville det i dag være negativt, siger Nils Bernstein, som mener, at en vending i den økonomiske udvikling tidligst vil vise sig i slutningen af året./ritzau/