Bernanke skal vidne i retssag om AIG

Den amerikanske Federal Reserve-chef Ben Bernanke skal i vidneskranken og afgive forklaring i en sag om den amerikanske regerings hjælpepakke til forsikringsgiganten AIG. Det skriver Financial Times.

Foto: JAMES LAWLER DUGGAN

Sagen er blevet rejst af den tidligere administrerende direktør i AIG, Hank Greenberg, som mener, at han og andre aktionærer blev uretfærdigt udvandet, da Federal Reserves afdeling i New York fik en andel på 80 pct. af AIG med en kapitalindsprøjtning på 182 mia. dollar. Han har derfor sagsøgt den amerikanske regering for kompensation.

Jurister fra den amerikanske regering mente ellers ikke, at Ben Bernankes tilstedeværelse var nødvendig, da beviserne var blevet gennemgået mange gange, men den vurdering var dommer Thomas Weeler uenig i på baggrund af, hvad han kaldte ekstraordinære forhold. Sagen kan blive en test af, hvorvidt ledende medarbejdere fremover skal afgive vidneforklaring i sagsanlæg.

- Hr. Bernanke var en central figur i regeringens beslutning af, hvordan AIG's vanskeligheder skulle håndteres. At dømme anderledes ville være at fratage retten et vigtigt relevant bevis i løsningen af denne sag, skriver dommeren ifølge Financial Times.

I en lignende sag om håndteringen af AIG er Feds afdeling i New York blevet frikendt for at have brudt sin tillidsforpligtelse til aktionærerne, da AIG's kollaps blev afværget.

/ritzau/FINANS