Berlingske Tidendes direktør: Distributionen er ikke god nok

Mads Øvlisen giver de store, betalte morgenaviser en kraftig opsang. Leveringen er simpelthen ikke god nok, lyder kritikken. Berlingske Tidendes direktør erkender, at det er "helt utilfredsstillende."

I fredags gav gæstekommentator på Business.dk Mads Øvlisen en ordentlig lussing til de store, betalte morgenaviser, der ikke formår at bringe aviserne ud tilfredsstillende.

"Jeg har svært ved at forstå den strategi, der ligger bag. Jeg kender ikke mange virksomheder, som har klaret sig ved at fokusere på deres perifere produkter på bekostning af kerneproduktet," siger Mads Øvlisen og henviser til, at aviserne forsømmer de betalende abonnenter.

I Berlingske Tidende, som er en af de store, betalte morgenaviser, der står i skudlinjen, når det gælder leveringsproblemer, erkender man fejlen.

"Vi har siden september 2006 haft en helt utilfredsstillende leveringskvalitet på Berlingske Tidende, specielt om søndagen," siger Peter Lindegaard, adm. direktør i Berlingske Tidende.

Problemerne skyldes ifølge ham primært, at de distributører, som Bladkompagniet har aftaler med om leveringen, ikke har kunnet skaffe det nødvendige antal bude. Bladkompagniet er det distributionsselskab, som står for at levere blandt andet Berlingske Tidende, Politiken og Jyllands-Posten.

"Vores aviser omdeles sammen med vore konkurrenters aviser, og vi samarbejder på dette område for at løse problemerne. Der har været en vis forbedring de sidste måneder, men vi er stadig ikke tilfredse med kvaliteten," siger Peter Lindegaard.

For godt en uge siden fyrede Bladkompagniet den administrerende direktør Lars Bjørn Høybye, der fratrådte sin stilling med øjeblikkelig virkning. Årsagen var ifølge bestyrelsesformanden i selskabet, at kvaliteten af arbejdet i Bladkompagniet ikke var tilfredsstillende - leveringskvaliteten på både betalingsaviserne og gratisaviserne skal styrkes.

Distributionsselskabet Bladkompagniet er ejet af Det Berlingske Officin og JP/Politikens Hus i fællesskab.

Koncernlogistikdirektør i JP/Politikens Hus Hans Peter Nissen er konstitueret direktør ind til der findes en permanent til chefstolen.

Læs Mads Øvlisens opsang og deltag i debatten om leveringen af betalingsaviserne