Berlingske henter Jack Welch til København

En af de seneste årtiers mest beundrede erhvervsledere, General Electrics tidligere topchef Jack Welch, besøger 13. maj København.

Jack Welch med sin nye hustru Suzy Wetlaufer, tidligere redaktør på Harvard Business Review. Torsdag 13. maj kommer erhvervslegenden til København.<br>Arkivfoto: Dennis Brack/Bloomberg Fold sammen
Læs mere
Anden uge i maj 2004 bliver begivenhedsrig i København.

Ikke blot er der royalt bryllup om fredagen - torsdag 13. maj vil erhvervslivets topchefer og talenter om eftermiddagen flokkes om et enestående gæstebesøg.

For første gang nogensinde besøger General Electrics afgåede topchef Jack Welch Skandinavien, når han i Imperial Biografen i København taler ved et arrangement, som Berlingske Tidende har fået i stand sammen med organisationen Dansk Industri.

Niche-mester
Arrangørerne regner med fuldt hus i biografen, selv om billetprisen eksklusive moms for DI-medlemmer og Berlingske-abonnenter er så høj som 3.500 kroner.

Jack Welch - ofte kaldet Neutron Jack - arbejdede i 40 år for General Electric, som i hans tid blev en af verdens største virksomheder, samtidig med at han gennem 1990erne stort set kun havde Microsofts Bill Gates som konkurrent, når verdens mest beundrede erhvervsleder skulle udpeges.

Mens Bill Gates opbyggede en hel ny industri, var Jack Welchs fortjeneste, at han ikke bare kunne pumpe nyt liv i et gammelt industrikonglomerat, men også blive en slags idol for mere konservative brancher: Pludselig ville alle lige som ham sørge for, at deres virksomheder og datterselskaber var mindst nr. to i verden i deres niche. Mange danske topchefer nævner uden betænkningstid Jack Welch som deres forbillede.

Store forskud
Jack Welchs popularitet viste sig for alvor, da han efter sin pensionering i 2001 skrev erindringsbogen »Straight from the Gut«, som stadig er på bestsellerlisten og alene i forskudshonorar indbragte ham 35 millioner kroner.

Siden har Welch været gennem en pinagtig skilsmisse, der også afslørede mindre flatterende sider af hans personlighed, men hans gode image er så intakt, at det amerikanske forlag HarperCollins netop har skrevet kontrakt med Jack Welch om en ny bog, der i forskud giver 24 millioner kroner.

Den skal hedde »Winning« og skrives sammen med hans nye livsledsagerske, den tidligere redaktør på Harvard Business Review, Suzy Wetlaufer.

Mens man venter på, at den udkommer om et års tid, kan man formentlig få en solid forsmag i København, hvor Welch vil tale i mere end to timer.