Bendtsen vil have fokus på kapring

Bendt Bendtsen vil se på, om de eksisterende forholdsregler på skibene og i rederierne er tilstrækkelige for at undgå at blive kapret som Danica White blev.

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen udtaler i en pressemeddelelse onsdag aften, at han er glad for, at det er lykkedes at få frigivet besætningen på Danica White i god behold. Han vil have fokus på kapring.

- Vi skal i Danmark se på, hvad der kan gøres for at forebygge lignende situationer. Det er helt oplagt, at vi også må se på, om de eksisterende forholdsregler på skibene og i rederierne er tilstrækkelige. Jeg har bedt Søfartsstyrelsen om straks at drøfte det med erhvervets parter. Det er ikke muligt helt at fjerne risikoen for sørøveri overalt i verden. Men det er vigtig, at vi lærer af det, der er sket for at undgå lignende situationer, siger Bendt Bendtsen.

Ifølge meddelelsen kommer de fem danske besætningsmedlemmer hurtigst muligt hjem til Danmark i et chartret fly. For at sikre eventuelt behov for akut hjælp er en krisepsykolog med i flyet./ritzau/