Bekymring over mulig Bernanke-arvtager

Kampen om posten som afløser for Ben Bernanke som chef for Federal Reserve er for længst gået ind, og afløseren står over for en svær beslutning.

I øjeblikket ligger Janet Yellen, som er næstformand i bankens bestyrelse og blandt andet har fokuseret meget på at nedbringe den amerikanske arbejdsløshed, lunt i svinget til posten. Fold sammen
Læs mere
Foto: GARY CAMERON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Wall Street Journal: Det vil være afløserens opgave at beslutte, hvornår de kvantitative lempelser iværksat af banken skal stoppes - en beslutning der, hvis den træffes for tidligt, kan svække den skrøbelige økonomiske genopretning, men som også kan udløse kraftig inflation, hvis den lader vente for længe på sig.

Hvordan kandidaterne vil løse netop den opgave har skabt bekymring hos en række eksperter, og kan også blive udslagsgivende for, hvem der bliver valgt til posten. I øjeblikket ligger Janet Yellen, som er næstformand i bankens bestyrelse og blandt andet har fokuseret meget på at nedbringe den amerikanske arbejdsløshed, lunt i svinget til posten. Men netop Janet Yellens fokus på arbejdsløshed frem for inflation har skabt bekymring.

»Jeg frygter, at hendes og mange andres tilgang over tid vil tillade en udvanding af Federal Reserves troværdighed i kampen mod inflation,« siger Alfred Broaddus, der tidligere har ledet bankens afdeling i Richmond, til Wall Street Journal.

Hans bekymring deles af James Bullard, der leder bankens afdeling i St. Louis, som har kritiseret andres fokus på arbejdsløshed frem for inflation, dog uden at citere Yellen direkte.