Bedemænd boykotter Lej et lig

Det falder bedemændene for brystet, at biludlejningsvirksomheden også lejer rustvogne ud.

Foto: Brian Bergmann / Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Det falder bedemændene for brystet, at biludlejningsvirksomheden også lejer rustvogne ud.

Selv om man hverken er bedemand eller omkommet kan almindeligt dødelige komme ud at køre en tur med rustvogn, når biludlejningsfirmaet Lej et lig sætter tre af netop den slags vogne på gaden.

Men det huer absolut ikke sammenslutningen af bedemænd, som er stærkt imod firmaets noget utraditionelle brug af rustvognene, skriver metroXpress.

- De er desværre ligeglade med, at de tramper på folks religiøse følelser. Det er en skændsel, at de vil gøre det mod for eksempel folk, der lige har set en af deres kære blive kørt væk i en rustvogn. Jeg synes ærlig talt, at det er lidt sindssygt, at de kan få sig selv til det, siger formand i Danske Bedemænd, Lars Askholm til avisen.

Bedemændene har forsøgt at få Rigspolitiet til at forbyde brug af rustvogne til andet end transport af afdøde. Men her fik de afslag. I stedet opfordrer organisationen nu deres medlemmer til ikke at sælge deres rustvogne til firmaet.Og det har allerede haft konsekvenser for Lej et lig.

- Vi har prøvet at opsøge nogle bedemænd for at høre, om vi kunne købe deres gamle vogne. Men der fik vi nogle sure opstød. Derfor henvender vi os ikke længere til bedemændene. Vi lader dem komme til os, siger Nicky Dixon, daglig leder.

Han forklarer, at firmaet ikke ønsker at træde nogen over tæerne.

- Vi lejer gamle biler ud, så rustvogne og ordspillet med 'lig' passer godt til vores brand. Det er ikke for at virke kold eller hensynsløs over for folk, siger han til avisen.

- ulha