Bavarian Nordic opruster

Overskud fører til kraftig forskningsmæssig ekspansion i Bavarian.

Læs mere
Fold sammen
Bavarian Nordic sætter alle sejl til i 2004. Efter gårsdagens kanonregnskab hiver selskabet forskningsprojekter ud af mølposen, giver den gas i laboratorierne og udvider antallet af forskningsmæssige platforme.

Samtidig samler selskabet administration, forretningsudvikling og produktion i Danmark, mens forskning og udvikling koncentreres i München. Den sydtyske by har hele tiden været Bavarian Nordics forskningsbase, mens forretningen er blevet styret fra Danmark.

Selskabet overtager et laboratorielejemål fra medicinalkoncernen Aventis på 3.500 kvadratmeter, hvilket er fire gange så meget, som Bavarian Nordic råder over i München i dag.

Hvad de mange kvadratmeter skal bruges til, vil Peter Wulff, administrerende direktør i Bavarian Nordic, endnu ikke ud med.

»Men vi udvider vores pipeline væsentligt, nu vi har ressourcerne til det,« siger han.

Ifølge direktøren går selskabets forskningsmæssige oprustning både ud på at afprøve eksisterende teknologier på nye sygdomsområder og gå i gang med nye teknologier. Sidstnævnte sker i samarbejde med udenlandske universitetsforskere.

Skal i ud på opkøbtogt?

»Det har vi allerede været. Men vi er holdt op med at sende meddelelser om, hvad vi gør inden for de allertidligste stadier af vores forskning. På et senere tidspunkt vil vi redegøre for vores strategi,« siger han.

Ud over koppeprogrammet, som er virksomhedens flagskib, sætter Bavarian Nordic fart på de eksisterende programmer i 2004.

Hiv-programmet går i fase II, en 2. generations hiv-vaccine skal i klinisk udvikling, og en vaccine mod japansk hjernehindebetændelse tager fat på den første fase af klinisk afprøvning.