Bavarian: Beskeden betaling fra Acambis

Det er begrænset, hvor meget Acambis kommer til at betale Bavarian Nordic for licensrettighederne til visse MVA-patenter.

- Det er ikke millioner, vi taler om, siger juridisk chef hos Bavarian, Li Westerlund, til RB-Børsen. Torsdag morgen indgik de to selskaber forlig i alle de juridiske stridigheder om retten til MVA-koppevaccinepatenter. Li Westerlund glæder sig over, at selskabet har opnået, hvad det ville - den givtige MVA-koppevaccinekontrakt med det amerikanske sundhedsministerium.

- Da vi fik solo-ordren fra den amerikanske regering den 4. juni, havde vi allerede opnået mere, end vi troede, vi ville opnå med retssagerne. Der er ingen tvivl om, at vi har en overlegen teknologi, og der er ingen reel konflikt med Acambis. Vi har altid sagt, at hvis vi kan opnå et fornuftigt forlig, vil vi gøre det, og det har vi. I øjeblikket er der ingen ugunstige beslutninger mod vores patent, og vi kan nu fokusere på at levere vores amerikanske kontrakt og stille og roligt udbygge vores MVA-platform, siger Li Westerlund. Samtidig påpeger hun, at Bavarian ikke længere ser Acambis som en konkurrent inden for MVA-koppevacciner.

RB-Børsen