Barsk start for ny topchef i Junckers

Junckers nye direktør Lars Hermansen forsvarer sig indædt mod anklager om at have ført dobbeltspil om direktørposten for den kriseramte virksomhed. Men han glæder sig til sit nye job.

Hårde anklager hagler ned over Junckers nye direktør Lars Hermansen, allerede inden han har sat sig i stolen 1. maj. Erhvervsmanden Lorentz Jøgensen som torsdag aften fik vraget sit overtagelsesforsøg af det nødlidende danske industriikon, anklager Hermansen for dobbeltspil.

»Han har taget alle vores planer for Junckers og er gået direkte til Axcel med dem. Han har svigtet den tillid, vi har vist ham. Man kan ikke opleve det anderledes,« siger Lorentz Jørgensen, som betegner direktørens opførsel som »dobbeltspil«.

Kritikken afvises blankt af Lars Hermansen.

»9. februar meddelte jeg definitivt Lorentz Jørgensen og Mogens de Linde, at jeg ikke var interesseret i at arbejde for dem. Vi passede ikke sammen. Jeg ville højst være interesseret i en bestyrelsespost, hvis det var dem, der skulle overtage virksomheden,« siger han.

Samme aften kontaktede Axcel ham med henblik på at hyre ham til ny leder af deres redningsforsøg.

»Lars Hermansen er en dygtig industrimand, der har skabt meget fine resultater. Vi har længe haft et godt øje til ham, og vi har tidligere drøftet muligheden for at hyre ham til bestyrelses- og direktørposter. Men det var først 9. februar, at vi tog kontakt til ham,« siger Christian Frigast, administrerende direktør for Axcel.

Træls start
Berlingske Tidendes oplysninger om, at Lars Hermansen skal være Junckers topchef tvang fredag aften investeringsselskabet til at udsende en pressemeddelelse, hvor oplysningerne bekræftes.

At Berlingske Tidende offentliggøre navnet på Junckers nye direktør, er ikke kun en streg i regningen for Axcel. Det irriterer også hovedpersonen grænseløst.

»Jeg har ikke fortalt mine medarbejdere, at jeg skal skifte job. Det ærgrer mig, at det skal ske på denne måde,« siger han.

Mens Lars Hermansen glæder sig til sit nye job, ser Lorentz Jørgensen og Mogens de Linde forbløffede til fra sidelinien. Ifølge Lorentz Jørgensen har Lars Hermansen været dybt engageret i arbejdet på at redde virksomheden.

Mellem Jul og nytår lavede Lars Hermansen en strategiplan for Junckers, som han sendte til Mogens de Linde og Lorentz Jørgensen. Lars Hermansen har på møder med de to erhvervsfolk indgående drøftet scenarier for virksomheden med dem.

Det bekræfter Lars Hermansen.

»Det er korrekt, at jeg har udarbejdet en strategiplan for dem. Og vi har mødtes to gange. På det sidste møde fortalte jeg dem, at jeg havde respekt for deres forsøg, men at jeg kommer fra en anden verden end de gør, og at jeg derfor ikke mente, at vi passede så godt sammen,« siger han.

Uanset forklaringerne er Lorentz Jørgensen stenhård i sin dom af forløbet:

»Jeg har ikke noget til overs for den form for opførsel,« siger han.