Banksælgere under lup i valutaskandale

Salgspersonale hos Barclays og en række andre storbanker er kommet i fokus i en sag om omfattende manipulation med valutamarkeder verden over.

Salgspersonale hos britiske Barclays og en række andre storbanker er kommet i fokus i en sag om omfattende manipulation med valutamarkeder verden over. Fold sammen
Læs mere
Foto: CARL COURT

Det skriver Wall Street Journal.

En række banker er i øjeblikket under efterforskning for at have manipuleret med valutamarkederne, men eftersøgningen er ikke længere rettet mod bankernes handlere, der i fællesskab var mistænkt for at have koordineret deres handlinger for at påvirke markederne.

En række chatrum under slogans som "banditternes klub" og "kartellet" har tidligere været i fokus som mulige virtuelle mødesteder for handlerne.

I stedet er bankernes salgspersonale nu kommet i fokus i bankernes egne undersøgelser, og det kan få store konsekvenser, da salgsfolkene har kontakt til eksterne kunder, og ikke blot til andre handlere.

»Efterforskningen af salgsfolkene er det næste naturlige skridt i efterforskningen, da de håndterer store ordrer på vegne af kunderne,« siger ITG's direktør James Cochrane til Wall Street Journal.

Flere banker er blevet kontaktet af myndigheder i Schweiz, Hongkong og England i forbindelse med efterforskningen, og mere end 12 valutahandlere er blevet suspenderet.