Banksælgere under lup i valutaskandale

Salgspersonale hos Barclays og en række andre storbanker er kommet i fokus i en sag om omfattende manipulation med valutamarkeder verden over.

Salgspersonale hos britiske Barclays og en række andre storbanker er kommet i fokus i en sag om omfattende manipulation med valutamarkeder verden over. Fold sammen
Læs mere
Foto: CARL COURT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Wall Street Journal.

En række banker er i øjeblikket under efterforskning for at have manipuleret med valutamarkederne, men eftersøgningen er ikke længere rettet mod bankernes handlere, der i fællesskab var mistænkt for at have koordineret deres handlinger for at påvirke markederne.

En række chatrum under slogans som "banditternes klub" og "kartellet" har tidligere været i fokus som mulige virtuelle mødesteder for handlerne.

I stedet er bankernes salgspersonale nu kommet i fokus i bankernes egne undersøgelser, og det kan få store konsekvenser, da salgsfolkene har kontakt til eksterne kunder, og ikke blot til andre handlere.

»Efterforskningen af salgsfolkene er det næste naturlige skridt i efterforskningen, da de håndterer store ordrer på vegne af kunderne,« siger ITG's direktør James Cochrane til Wall Street Journal.

Flere banker er blevet kontaktet af myndigheder i Schweiz, Hongkong og England i forbindelse med efterforskningen, og mere end 12 valutahandlere er blevet suspenderet.