Bankrådgiver stjal 140 mio. kroner fra sine kunder

En amerikansk investeringsrådgiver er under anklage for at have stjålet 140 mio. kr. fra sine kunder. Pengene brugte han på fejlslagne investeringer og husleje.

Foto: NEIL HALL. En tidligere ansat i den amerikanske investeringsbank JP Morgan er under anklage for at have stjålet 140 mio. kr. fra sine kunder.
Læs mere
Fold sammen

En tidligere bankrådgiver fra den amerikanske investeringsbank JPMorgan kan meget vel have kurs mod en fængselscelle. 48-årige Michael J. Oppenheim har ifølge det amerikanske finanstilsyn over en fireårig periode stjålet omkring 140 mio. kr. fra sine kunder. Pengene brugte han på ubetalte regninger og fejlslagne investeringer.

Ifølge retsdokumenter fra det amerikanske finanstilsyn tabte den tidligere investeringsrådgiver stort set alle pengene på stærkt risikable investeringer i selskaber som Tesla, Apple, Google og Netflix.

Bankrådgiveren blev fyret den 18. marts af sin arbejdsgiver, da JPMorgan opdagede hans svindelnumre og kontaktede det amerikanske forbundspoliti, FBI.

»Vi er vrede og kede af, hvad der er sket. Vi står altid på vores kunders side og vil sikre, at ingen af de kunder, som har fået stålet penge, vil lide tab, siger en talsmand fra JP Morgan til Wall Street Journal.

Ifølge New York Post vil den tidligere investeringsrådgiver erklære ikke-skyldig i anklagerne.

Selvom 140 mio. kr. er mange penge er der meget langt op til alle tiders amerikanske finanssvindler Bernie Madoff. Den tidligere finanskonge indrømmede i 2009 at have snydt tusindvis af investorer for milliarder af dollars. I marts 2009 tilstod finansmanden svindel for 65 milliarder dollar, hvilket svarer til over 450 milliarder kr. i dag. Den 29. juni 2009 blev Madoff idømt 150 års fængsel.

I sagen om Madoff fik JP Morgan i januar sidste år en bøde på omkring 14 milliarder kr. fra de amerikanske myndigheder for bankens involvering i den aldrende finanskonges pyramidespil.