Bankpakke "kvæler" Finanstilsyn

Finanstilsynet har ikke folk nok til at sikre en ordentlig kontrol med milliarderne i en ny bankpakke, som Folketinget starter forhandlingerne om i dag.

Læs mere
Fold sammen
Folketingets partier tager i dag fat på at få en ny bankpakke forhandlet hjem. Men nu advarer Finanstilsynet om, at man ikke har folk nok til at sikre, at de mange penge bliver brugt efter hensigten, skriver Politiken.

Skal myndighederne sikre, at pengene udelukkende ender hos sunde og veldrevne banker, som regeringen har lagt op til, kræver det, at tilsynet får et klart billede af det enkelte pengeinstituts solvens. Men kontorchef i Finanstilsynet Thomas Brenøe understreger, at en inspektion af et pengeinstitut kan være en kompliceret opgave, som kan tage fra fire dage og helt op til fire uger og involvere flere medarbejdere.

Det er en kompliceret og langvarig proces at få klarlagt en banks solvens. Derfor vil det være umuligt for myndighederne med de nuværende ressourcer at få vurderet bankernes solvens inden for den nærmeste tid, hvilket vil være nødvendigt, hvis de mest nødlidende banker skal overleve.

- Hvis Folketinget ender med at vedtage en bankpakke, hvor det er et adgangskrav, at bankernes solvensbehov er kontrolleret af en offentlig myndighed, så er det næppe noget, der kan ske inden for en overskuelig tid, siger Thomas Brenøe til avisen.

/ritzau/