BankInvest forsvarer de nye Kina-aktier

BankInvest kan ikke se, at kinesiske og indiske aktier skulle være overvurderede. På syv års sigt vil de være en god investering, mener foreningen.

Læs mere
Fold sammen
Det er nok muligt, at der er aktier i Kina, der bliver handlet til for høje priser. Men generelt er både Kina og Indien en god langsigtet investering, mener investeringsdirektør Bjarne Thorup fra BankInvest, der netop har introduceret en ny investeringsforening for området.

Direktør Jeppe Christiansen fra Danske Bank advarede i gårsdagens Berlingske Tidende om, at en del af Kinas aktiemarked er ramt af overophedning.

Men Bjarne Thorup peger på, at aktierne i kinesiske og indiske virksomheder under ét er billigere end i vestlige virksomheder med samme overskud. Der er så at sige indbygget en rabat i kurserne på de nye markeder.

»Det skal der også være. Historisk har de altid handlet billigt. Men det, vi tror på, er, at en del af den rabat vil forsvinde i takt med, at markederne bliver mere udviklede, og vækstraten i økonomien er højere,« siger Bjarne Thorup.

Han erkender dog, at der på kort sigt kan forekomme store udsving i kurserne.

For eksempel er de blevet trykket de seneste dage på linje med aktiekurser mange andre steder i verden. Derfor ser han investeringerne i Kina og Indien som meget langsigtede. BankInvests investeringshorisont på området er syv år.

»Jeg har beskæftiget mig med kapitalforvalting i næsten 20 år. Det, jeg ved, jeg har forstand på, er de langsigtede muligheder. Hvad markedet gør på kort sigt er altså lidt mere tilfældigt,« siger Bjarne Thorup.

Han peger på tre forhold, der især tegner lovende på langt sigt for Indien og Kina. For det første har de meget høje økonomiske vækstrater, og det skulle gerne smitte af på væksten i virksomhedernes overskud.

For det andet er der en befolkningssammensætning, der vil give en høj vækst i antallet af købedygtige kunder i landene.

Og for det tredje har de en billig og effektiv produktion, der gør dem i stand til at tjene godt på eksportmarkederne.

Men denne sidste fordel kan stå for skud.

»Den største risiko lige nu er protektionisme. Det ville være rigtig skidt for Indien og Kina, hvis præsidentvalgkampagnen i USA bliver et spørgmål om at overbyde hinanden i det,« siger Bjarne Thorup.

Næsten 19.000 danske investorer har tegnet sig for investeringsandele for over en milliard kroner i BankInvests nye Kina og Indien-afdeling.