Banker står til store tab på havnelejligheder

En række banker i hovedstadsområdet står til at tabe stort på en række usælgelige lejligheder på havnefronten, som bankerne har finansieret for et større antal private boligspekulanter. Det skriver Aktieugebrevet og nævner blandt andet Amagerbanken, Forstædernes Bank og Roskilde Bank.

- Vi forventer derfor, at de seneste års "negative" hensættelser (altså tilbageførsel af tidligere hensættelser som overskud) nu vil blive brat afløst af massive og overraskende store hensættelser i en række banker i hovedstadsområdet, skriver Aktieugebrevet.

Hos Amagerbanken er det ferietid, og banken ønsker derfor ikke over for RB-Børsen at kommentere, hvorvidt der er hold i Aktieugebrevets oplysninger. Heller ikke hos Roskilde Bank ønsker bankens nytiltrådte topchef, Søren Kaare Andersen, at kommentere oplysningerne, da han vurderer, at det ville være i strid med fondsbørsens oplysningsregler her et par uger før halvårsregnskabet.

- Vi har for over et år siden trevlet alle dem igennem, som har mere end een lejlighed, vi har finansieret og det er ubetydeligt. Og det vil ikke få nogen effekt på regnskabet. Når vi finansierer sådan nogen køb, ser vi meget på den enkelte investors bonitet. Derfor kan jeg sige, at vi har ingen problemer, slår bankdirektør i Forstædernes Bank, Niels Fessel, fast over for RB-Børsen.

RB-Børsen