Banker overser lukrativt marked

Bankerne bruger for lidt energi på mellemstore virksomheder, som ellers udgør en solid kundegruppe.

Bankerne i Danmark og i resten af Europa overser tilsyneladende et lukrativt marked, hvor der kan hentes betydelig indtjening. Det drejer sig om de mellemstore virksomheder, som på mange måder bør være attraktive kunder for bankerne, konstaterer den internationale konsulentvirksomhed Mercer Oliver Wyman i en rapport, der offentliggøres i dag.

Ifølge beregninger sikrede de mellemstore virksomheder bankerne en indtægt på 288 mia. kr. og en basisindtjening før hensættelser på 109 mia. kr. i 2003.

Mercer Oliver Wyman mener på den baggrund, at gruppen af mellemstore virksomheder er uhyre værdifulde for bankerne.

»Ligeledes er dette et attraktivt segment i Danmark, hvor de mellemstore virksomheder gav bankerne indtægter på 4,2 mia. kr. og basisindtjening før hensættelser på mere end to mia. kr. På trods af at dette segment er langt mindre udviklet, end hvad vi ser for de største virksomheder,« hedder det i rapporten.

Bankernes topledelser overser tilsyneladende værdien af de mellemstore virksomheder for i stedet at fokusere på privatkunder og store, internationale virksomheder.

Rapporten konkluderer, at de europæiske banker har så store muligheder for at øge indtjeningen fra de mellemstore virksomheder, at den kan fordobles i løbet af de næste fem år. De skandinaviske banker ligger som helhed godt med fremme, når der sammenlignes med deres europæiske kollegaer.

»Det afgørende er, at der er plads til forbedring i alle markeder både i attraktive skandinaviske markeder som Finland og Danmark men også i - for tiden - mindre attraktive markeder som Sverige, Norge og tyskland,« siger direktør Sean Cory fra Mercer Oliver Wyman.