Banker kan hente 400 mio. dollars på kinesisks netgigants børsnotering

De store banker på Wall Street forbereder sig i disse dage på at opdele et af de største gebyrer til dato for at håndtere en børsnotering.

Foto: MIKE CLARKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ventes at selskabet Alibaba, Kinas største e-handelsvirksomhed, vil betale bankerne samlet 400 mio. dollar for deres hjælp til børsnoteringen.

Det skriver Financial Times.

Ifølge personer tæt på selskabet, vil Alibaba, der er Kinas pendant til Google og eBay, betale 2 pct. af bruttoprovenuet ved børsnoteringen til selskabets banker.

Det er mere end de 1,1 pct. som Facebook betalte bankerne for sin børsnotering. Alibaba's banker er Credit Suisse, Morgan Stanley, Goldman Sachs, JPMorgan Chase og Deutsche Bank.

Værdien af Alibaba's salg af aktier er stadig usikker, men ventes af analytikere at lande på mellem 20 og 25 milliarder dollar, hvilket vil gøre det til en af de største børsnoteringer på New York Stock Exchange nogensinde. Samtidig vil den ventede udbetaling til bankerne være den 4. største nogensinde, overgået af blandt andet Visas notering i 2008, der gav bankerne 533 mio. dollar til deling.