Bankchef forgyldes af Brexit – nu går aktionærerne til angreb

Arbejdet med at håndtere Storbritanniens langvarige skilsmisse fra EU har udløst en massiv lønforhøjelse til chef i tysk storbank.

Besværet med Brexit har udløst en klækkelig lønforhøjelse til en af direktørerne i Deutche Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

Det er tilsyneladende en krævende opgave for chefen for Deutsche Banks investeringsafdeling at håndtere Brexit. I hvert fald er det en af årsagerne til, at banken har valgt at fordoble hans løn i 2018.

Ifølge Financial Times fik Garth Ritchie i 2018 en løn på i alt 64 millioner danske kroner inklusiv en special aflønning for at håndtere den tyske storbanks planer i anledning af Brexit.

Men Deutsche Banks øvrige præstationer har på det seneste ikke just fået aktionærerne til at klappe i hænderne, og den nu afslørede lønstigning har udløst tung kritik.

»Det havde været klogere (for bankens ledelse, red.) at enten afstå helt fra deres bonusser eller bare acceptere halvdelen af ​​dem,« siger Klaus Nieding, som er vicedirektør i den tyske aktionærforening.

Han beskrev bankens 2018-overskud på 341 millioner euro som »symbolsk« og for småt til at trække banken ud af dens problemer.

Garth Ritchie var den bedst betalte direktør for Deutsche Bank sidste år og tjente endda mere end adm. direktør Christian Sewing, som også fik fordoblet hyren til i alt godt 52 millioner kroner, viser bankens årsrapport, der blev offentiggjort fredag.

Men på trods af en dårlig aktiekurs og indtjening valgte bestyrelsen for fjerde år i træk at tildele den variable del af direktionens lønpakke.

Deutsche Bank står midt i forhandlinger om en kontroversiel fusion med den tyske rival Commerzbank, hvilket vil skabe eurozons næststørste långiver.

Garth Ritchies løntillæg på grund af Brexit har siden december 2017 udgjort godt 24 millioner kroner og forventes at løbe indtil november 2020, hvor det samlet vil løbe op i ni millioner euro svarende til 67 millioner kroner.