Bank of Japan skiller sig af med kritisk pengepolitisk medlem

Der er sat gang i udskiftningerne i toppen af den japanske centralbank, Bank of Japan.

Haruhiko Kuroda, the Governor of the Bank of Japan. ARKIV FOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: KIMIMASA MAYAMA

En af de ledende medlemmer af centralbankens pengepolitiske komite, Yoshihisa Morimoto, er røget ud i kulden og bliver ikke gennomineret, men erstattes i stedet af Yukitoshi Funo.

Det viser et dokument forelagt det japanske parlament, hvori den japanske regering nominerer Yukitoshi Funo til medlem af Bank of Japans direktion.

Yoshihisa Morimoto har været kritiker af centralbankchef Haruhiko Kuroda og premierminister Shinzo Abes kraftige lempelser af den japanske pengepolitik.

Senest tog Yoshihisa Morimoto bladet fra munden i forbindelse med den seneste udvidelse af de pengepolitiske lempelser i oktober sidste år, hvor han pointerede potentielle risici til skade for hele økonomien.

De mulige bivirkninger kan opveje fordelene, lød det fra Morimoto, der advarede om, at faldende likviditet og usikkerhed i statsobligationsmarked kan destabilisere hele det finansielle system og skade økonomien.

Yoshihisa Morimotos mandat udløber i juni, og han bliver nu erstattet af Yukitoshi Funo, der hidtil har fungeret som rådgiver for Toyota.