Bank of England sætter ord på Brexit-risici

Folkeafstemningen i slutningen af juni, hvor et flertal af briterne stemte for at forlade Den Europæiske Union, har skabt usikkerhed og vil sandsynligvis ramme privatforbruget.

Foto: NIKLAS HALLE'N
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til gengæld vil nedgangen muligvis ikke blive så stor som set under tidligere økonomiske recessioner, og dermed er det ikke klart, at den britiske centralbank, Bank of England, bør skride til handling og tilpasse pengepolitikken.

Det er hovedbudskaberne fra Martin Weale, medlem af Bank of Englands rentekomité, i en tale mandag ifølge Bloomberg News.

Ifølge Weale er løn- og produktivitetsvæksten et muligt argument mod en rentenedsættelse. Også usikkerheden om de økonomiske effekter af brexit støtter argumentet om, at banken skal vente på mere håndfaste beviser på konsekvenserne, før den ændrer sin pengepolitiske linje.

Modsat trækker det ifølge Martin Weale i den anden retning - og er altså et argument for et indgreb - at det virker relativt sandsynligt, at efterspørgslen på den korte bane vil svækkes mere end udbuddet.