Bank: ADP-rapport lover godt for jobrapport

ADP-beskæftigelsesrapporten fra USA overraskede positivt, og det lover godt for jobrapporten fra USA på fredag.

Det vurderer Spar Nords chefstrateg Christian Mose Nielsen.

ADP-rapporten er den bedste enkeltstående indikator på privatbeskæftigelsen i den officielle arbejdsmarkedsrapport, der offentliggøres fredag.

»ADP beskæftigelsen kan dog fra måned til måned afvige en hel del af den officielle ændring i privatbeskæftigelsen. Over de seneste 3 måneder har ADP rapporten (efter dagens revisioner) været for pessimistisk med i gennemsnit 44.000 stillinger,« skriver han.

Han fremhæver, at ses der på andre offentliggjorte arbejdsmarkedsindikatorer er det værd at bemærke, at arbejdsmarkedsindikatoren fra Conference Boards forbrugertillidsundersøgelse tirsdag steg til det højeste niveau siden september 2008, og at de ugentlige ansøgninger om understøttelse har ligget lidt lavere i juli end i juni.

Chefstrategen konkluderer derfor, at dagens tal øger muligheden for en positiv overraskelse i fredagens arbejdsmarkedsrapport, hvor han venter 190.000 nye jobs i juli (konsensus er 185.000 nye jobs ifølge Bloomberg).

Konkret viste ADP-beskæftigelsesrapporten en stigning på 200.000 job i juli, hvilket var bedre end ventet. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News i gennemsnit ventet en stigning på 180.000 efter en stigning på 198.000 måneden inden.