Banankongerne går sammen

Det amerikanske selskab Chiquita, der især er kendt for bananmærket af samme navn, er blevet enig med det irske frugtselskab Fyffes om at slå pjalterne sammen og skabe det største bananselskab i verden.

Chiquita og Fyffes går sammen og skaber verdens største bananselskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News.

Selskabet vil fremover kalde sig ChiquitaFyffes Plc, og med fusionen venter virksomheden at spare mindst 40 mio. dollar om året frem til 2016.

Sammenlægningen skaber en virksomhed, der samlet set står for en omsætning på 4,6 mia. dollar. Ud over bananer vil selskabet også producere salater, meloner og ananas.

»Fusionen er logisk og vil fungere godt for begge parter fremadrettet. Det er et fantastisk resultat for Fyffes,« siger David Holohan, analytiker ved Merrion Capital i Dublin, til Bloomberg News.

Aktien i irske Fyffes stiger mandag formiddag 24,7 pct. til 1,11 euro, mens der ikke kan spores en kursreaktion for Chiquita, da børserne endnu ikke er åbnet på den anden side af Atlanten.

Chiquitas nuværende aktionærer vil få en ny aktie i det nye selskab for hver eje aktie, de ejer i Chiquita, mens Fyffes aktionærer vil få 0,16 ChiquitaFyffes-aktier for hver aktie, de ejer i Fyffes.

De to selskaber venter at færdiggøre fusionen i løbet af indeværende år.