Bagmandspolitiet kunne ikke hjælpe

Advokat ville sikre 599 millioner IT Factory-kroner. Bagmandspolitiet kan på ethvert tidspunkt af døgnet få spærret en konto, men det skete ikke.

Læs mere
Fold sammen
- Kom igen mandag den 1. december klokken otte med dokumentationen.

Sådan lød svaret fra Bagmandspolitiet til en advokat med tilknytning til det nu konkursramte IT Factory, da han søndag den 30. november klokken cirka 16 telefonisk bad Bagmandspolitiet om bistand til at sikre et beløb på 599 millioner kroner.

Det fremgår af et svar til Folketingets Retsudvalg fra justitsministeren.

Retsudvalget ville vide, om det ikke er muligt for Bagmandspolitiet at få spærret en konto på en søndag - som IT Factorys nu forhenværende bestyrelsesformand Asger Jensby havde været fremme med i pressen.

Bagmandspolitet kan på ethvert tænkeligt tidspunkt få spærret en konto, fremgår det af svaret til Retsudvalget. Men det skete bare ikke.

- Det var ikke muligt at vurdere anmeldelsen på baggrund af en telefonisk henvendelse, og det blev derefter aftalt, at repræsentanter fra det pågældende firma skulle møde personligt i Statsadvokaturen mandag den 1. december klokken 08.00 med den dokumentation, der foreløbig kunne fremskaffes om den mistænkte kriminalitet, fremgår det af svaret.

Advokatens anmodning blev fremsat dagen før, IT Factory-direktør Stein Baggers milliardsvindel og flugt under en rejse til Dubai blev kendt i offentligheden.

Det var søndag ikke muligt for Ritzau at få oplyst, om pengene rent faktisk blev beslaglagt mandag den 1. december - mere end et halvt døgn efter anmodningen./ritzau/