Bagmandspolitiet beslaglægger milliondyr ejendom fra mistænkt i sag om udbyttesvindel

Bagmandspolitiet oplyser i en pressemeddelelse, at man i forbindelse med sagen om udbytteskat har beslaglagt en ejendom i London vurderet til 130 millioner kroner. I alt er der nu beslaglagt værdier for tre milliarder kroner.

Der er tale om en lejlighed tæt på Hyde Park i London, oplyser Bagmandspolitiet. Det står dog ikke klart, hvilken ejendom, der er tale om, og hvem ejendommen tilhører. Fold sammen
Læs mere
Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

Bagmandspolitiet har beslaglagt en ejendom i London til en værdi af anslået 130 millioner kroner fra en mistænkt i sagen om uberettiget tilbagebetaling af udbytteskat.

Det skriver Bagmandspolitiet, hvis rette navn er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), i en pressemeddelelse. Dermed har Bagmandspolitiet beslaglagt værdier for mere end tre milliarder kroner i sagskomplekset.

Der er tale om en ejendom nær Hyde Park i det centrale London, som ifølge meddelelsen skulle tilhøre en af de mistænkte i udbyttesagen, hvor den danske stat formodes at være blevet svindlet for mere end 12 milliarder kroner.

I pressemeddelelsen siger Kirsten Dyrman, som er stadsadvokat for SØIK:

»SØIK arbejder benhårdt på, at så mange midler som muligt vender tilbage til den danske statskasse. Det er et meget omfattende arbejde, der endnu ikke er færdigt. Det er vigtigt, at vi – mens vi efterforsker, om personer kan straffes i sagen – samtidig får beslaglagt så mange værdier som overhovedet muligt.«

Det oplyses ikke, hvem lejligheden tilhører.

De beslaglagte værdier er foreløbelige, hvilket betyder, at der ved en eventuel straffesag vil blive taget endegyldigt stilling til, hvad der videre skal ske med det beslaglagte.

Bagmandspolitiet skriver, at beslaglæggelsen hører til den del af sagskomplekset, som omhandler langt den største del af det samlede beløb på i alt 12,7 milliarder kroner.