Bagger brændte 1.2 mio. af på verdens dyreste hotel

Luksusferie med hvide Rolls-Royce og kaviar blev betalt på firmaets regning. Ifølge ekspert er det mandatsvig og skattefusk.

Læs mere
Fold sammen
Tre hvide Rolls-Royce, kaviar og røde løbere i lange bane. Alt sammen på IT Factorys regning. It-firmaets fængslede direktør levede dyrt for sine svindlede penge helt til det sidste.

- Den famøse tur til Dubai er blevet bogført hos IT Factory. Der er lidt forskellige måder at gøre turen op på, men den har minimum kostet 1,2 mio. kr.,« siger kurator i konkursboet IT Factory, Boris Frederiksen.

Det skriver B.T. fredag.

Vurderer politiet, at hele herligheden var en privat smuttur betalt af firmakontoen, kan Stein Bagge yderligere sigtelser.

- Hvis kurators oplysninger er korrekte, er der tale om mandatsvig, og det vil vi selvfølgelig også undersøge. Jeg vil dog ikke sige endnu, om vi også vil sigte Stein Bagger for det, siger politiinspektør ved bagmandspoliti, Jesper Friedrichsen.

Ifølge professor i erhvervsret, Lars Bo Langsted ved Aalborg Universitet, er der også tale om skattefusk.

- Så det er altså både mandatsvig og skattesvig. Når man lader firmaet betale private omkostninger, så tager man jo af kassen. Du snyder ikke bare dem som ejer firmaet, men også SKAT, siger Lars Bo Langsted til B.T.

Onsdag den 26. november fløj Stein Bagger med Anette Uttenthal og de to vennepar Anne-Mette Sølbeck og hendes mand, milliardæren Peter Sølbeck, samt HR-direktøren i IT Factory, Kim Meier og dennes hustru fra København til Dubai.

Her blev de indlogeret på hotel Burj Al Arab, der er verdens dyreste hotel med suiter til op til 300.000 kr. om dagen.

Boris Frederiksen har på vegne af kreditorerne i IT Factory gjort krav på flere mio. kr. af Stein Baggers private formue.

- Indtil videre har opgjort beløb på omkring fire mio. kr. Der er tale om private udgifter, der helt åbenlyst er blevet bogført på selskabets regning, siger han. Stein Bagger blev sidste uge erklæret personlig konkurs.