Babybutikker fjerner sutteflasker efter forbrugerkritik

Flaskerne bliver forbudt 1. juli, så kæden satte de resterende på tilbud.

Babysam fjerner nu sutteflasker fra hylderne, som indeholder stoffet BPA, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende, skriver DR Nyheder på sin hjemmeside.

Det mistænkte stof bliver forbudt den 1. juli, og derfor valgte kæden, at sætte de sidste flaske på tilbud. Den beslutning blev stærkt kritiseret af Forbrugerrådet, som overfor P3 Nyheder blandt andet kaldte det "direkte forkasteligt".

Se virksomhedernes top 10 over brodne kar

- Juridisk er de i deres gode ret. Spørgsmålet er, om de er det moralsk. Og det må jo være op til den enkelte kunde at afgøre, hvad man synes er god moral i den her sag, sagde formand for Forbrugerrådet, Camilla Hersom i morges til P3 Nyheder.

Og Babysam retter altså nu ind efter kritikken.

Kategoridirektør Allan Agerskov fra Babysam forklarer overfor P3 Nyheder, at virksomheden tager konsekvensen af kritikken. Han understreger dog, at Babysam har juraen på sin side.

- Hvis vi mente, at der var noget mere alvorligt i det fra myndighedernes side, så havde vi naturligvis også stoppet salget noget tidligere, siger han.

Forbrugerrådet ser noget anderledes på sagen.

- Når det kommer til stykket, så er det klart, at dem, der sælger ting, har ét formål for øje - og det er at tjene penge. Og så tænker man: "Vi bruger lige den sidste periode inden et dansk forbud til at komme af med vores lager", siger formand for Forbrugerrådet, Camilla Hersom.

Flaskerne med det omdiskuterede - og måske hormonforstyrrende - stof, BPA fjernes allerede i dag.