Både Securicor og Falck kommer i KFX-indekset

KFX-indekset kommer til at omfatte både Group 4 Securicor og Falck, når den store fusion og opdeling finder sted i efteråret.

Læs mere
Fold sammen
De nye Group 4 Falck-aktier, Group 4 Securicor og Falck, kommer begge med i KFX-indekset med de mest omsatte aktier, når Group 4 Falck og britiske Securicor efter planen fusionerer i løbet af tredje kvartal og skiller redningskoncernen Falck ud som et selvstændigt børsnoteret selskab.

Det har København Fondsbørs nu besluttet. Og for at sikre at den nye store Group 4 Securicor-aktie også kommer med i det næste KFX-indeks, har fondsbørsen indført nye regler for nynoterede aktier.

For det første vil et nynoteret selskab kunne komme ind i KFX-indekset midt i en valgperiode, hvis selskabet blot har været noteret i 10 dage, og fondsbørsen skønner, at det må være et af de mest handlede.

Vil komme hurtigere i KFX
For det andet vil nynoterede selskaber kunne komme ind i det kommende KFX-indeks, selvom man kun har kunnet måle den afgørende omsætning i en kortere periode end den, der normalt er afgørende for, hvilke selskaber der skal med i fondsbørsens superliga.

»Det sikrer, at Securicor vil kunne komme ind i det nye KFX-indeks, selv om aktien kommer meget sent ind udvælgelsesperioden frem til 1. december 2004,« siger underdirektør Peter Belling fra Københavns Fondsbørs.

Han understreger, at nye selskaber, der kommer ind i indekset efter disse nye regler, ikke vil presse andre selskaber ud af indekset.

»Vi gør det her, fordi vi gerne hele tiden vil have KFX til at afspejle de store likvide selskaber. Vi vil gerne sikre at nye selskaber hurtigt kan komme i KFX og fortsætte ved næste udvælgelse. Men samtidig vil vi sikre, at de ikke presser andre ud,« siger Peter Belling.

Stor betydning for aktionærer
Det har stor betydning for aktionærerne, om et selskab er med i KFX-indekset eller ej. Når KFX-indeksene med de 20 mest handlede aktier udpeges to gange om året, kan man direkte se, at nye KFX-selskaber oplever pæne kursstigninger, mens nedrykkerne tilsvarende lider kursfald.

I forbindelse med de nye regler om nynoterede aktier skal det for en god ordens skyld bemærkes, at Peter Belling ikke har kendskab til selskaber, der står på spring til en børsnotering.