Australsk GN-partner klar med Made for iPhone-implantat

Det australske selskab Cochlear, der - som navnet byder - producerer såkaldte cochlear-implantater, er klar med en ny lydprocessor, der kan streame direkte til Apples iPhone, iPad og iPod.

GN Hearing var den første høreapparatproducent i verden, der fik prædikatet Made for iPhone på sine høreapparater. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: HEINZ-PETER BADER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en teknologi, der er blåstemplet af den amerikanske teknologigigant og går under navnet Made for iPhone. Den er også kendt fra de store høreapparatproducenter, der på stribe har lanceret en række nye trådløse produkter på det seneste.

Teknologien gør det lettere for brugerne at streame eksempelvis telefonopkald eller musik direkte til lydprocessoren eller høreapparatet, hvor det tidligere var nødvendigt at have et bluetooth-drevet mellemled eksempelvis rundt om halsen.

Den nye lydprocessor går under navnet Nucleus 7, og den blev godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, i juni, oplyser Cochlear.

Lydprocessoren skulle samtidig være den letteste og mindste på markedet i kategorien BTE (behind the ear), hvor processoren sidder bag øret på brugeren - ganske som ved et klassisk høreapparat.

Forskellen til et cochlear-implantat er, at brugeren i det tilfælde har en elektrode indopereret i den inderste del af øret, som lydprocessoren sender signaler til.

Cochlear har et samarbejde med blandt andet danske GN Hearing, hvor det danske selskab leverer et høreapparat til det ene øre, der kan snakke sammen med et cochlear-implantat på det andet. Den mulighed er også tilgængelig med Nucleus 7, oplyser Cochlear.

GN Hearing var den første høreapparatproducent i verden, der fik prædikatet Made for iPhone på sine høreapparater. Det skete med lanceringen af Resound Linx i starten af 2014, og teknologien er siden blevet udbygget i Resound Linx2 og senest Resound Linx 3D.

Cochlear er samtidig konkurrent til ligeledes danske William Demant Holding, der producerer cochlear-implantater gennem sin kirurgiske division, Oticon Medical.

En anden spiller på markedet er schweiziske Sonovas Advanced Bionics, der er den næststørste aktør efter Cochlear.

Nucleus 7-processoren bliver tilgængelig på markederne i USA og Canada i september for dem, der skal have et nyt cochlear-implantat - og udelukkende i USA for dem, der skal have cochlear-implantat på det ene øre og et høreapparat på det andet.

For eksisterende brugere af cochlear-implantater bliver den nye lydprocessor tilgængelig som en opgradering fra oktober, oplyser Cochlear.