ATPs karakterbog

Danske Invest og Nordea Invest har rejst kritik af, at ATP vil offentliggøre lister over investeringsforeningers omkostninger. Vi skaber gennemsigtighed, siger ATPs fondsdirektør Bjarne Graven Larsen.

Læs mere
Fold sammen
Er det ikke utidig indblanding fra en stor offentlig konkurrents side at lave denne liste over private investeringsforeningers omkostninger?

»Nej, det er det ikke. Vi har fået til opgave at skabe gennemsigtighed på investeringsforeningsmarkedet via Folkebørsen, og det er relevant information at vide, hvad andre investeringsforeninger tager i pris.«Men i tager jo også investeringsforeninger med, som ikke er en del af Folkebørsen?

»Lige præcis. Det er sådan set idéen, at vise prisen på det man kan købe på Folkebørsen, og hvad der ellers findes på markedet og skabe gennemsigtighed.«Hvorfor skal det offentlige bruge penge på at udstille private investeringsforeninger i gabestok?

»Vi stiller ikke nogen i gabestok. Vi skaber gennemsigtighed for de mennesker, der investerer via Folkebørsen.«Hvorfor ikke lade Forbrugerrådet står for en evt. portal og ikke Jer, når det kommer til at ligne indblanding og unfair konkurrence?

»Så vidt jeg har forstået synes Forbrugerrådet, at det er en god idé, at vi gør det, vi gør.«Hvad forventer I der sker med investeringsforeningerne med de højeste omkostninger?

»Jeg håber, at forbrugerne får bedre oplysninger og muligheder for at bedømme, om man får mere valuta for pengene i de dyre investeringsforeninger.«Stiller man ikke de mindste foreninger med højeste omkostninger dårligere som følge af det her?

»Det handler ikke om foreningerne, men om kunderne. Og uanset om man er kunde i en lille eller stor forening går omkostningerne fra ens afkast.«