Athena vil hente vækstkapital på First North

Børsnotering. Sønderjysk it-virksomhed vil hente 25-40 mio. kr. til ambitiøs vækststrategi med både organisk vækst og opkøb.

En af Nordens førende leverandører af it-systemer til byggebranchen, Athena IT-Group A/S med hovedsæde i Haderslev, stiler efter at blive noteret på minibørsen for mindre vækstvirksomheder First North i løbet af maj.

Ved en såkaldt kontant rettet emission forventer den ekspanderende it-virksomhed at hente 25-40 mio. kr. i ny kapital, som skal finansiere en ambitiøs vækststrategi med både organisk vækst og opkøb.

Adm. direktør og medejer Peter Kroul forventer især fremgang inden for området infrastruktur og outsourcing, hvor væksten i det regnskabsår, der begyndte 1. juli 2006, allerede har passeret 100 procent.

- Vi oplever, at små og mellemstore virksomheder i stigende grad outsourcer deres it ved, at vi køber hele deres it-infrastruktur og lejer den tilbage til dem mod et månedligt beløb pr. medarbejder. Vi har nu omkring 100 kunder på det forretningsområde, heraf flere store kunder, som vi hver har dedikeret en til to medarbejdere til, siger Peter Kroul.

Flere opkøbAthena fusionerede 1. juli i fjor de opkøbte selskaber Lura A/S og Cad Solutions Aps samt Athena Internet A/S ind i moderselskabet Athena Communications og ændrede selskabets navn til Athena IT-Group A/S. Virksomheden med små 40 medarbejdere har ud over Haderslev afdelinger i Horsens, Næstved og Glostrup, og ved opkøb kan det nemt blive til flere repræsentationer på danmarkskortet.

- Det kan være små og mellemstore it-virksomheder på vores størrelse eller lidt mindre, som kan bidrage til at skabe yderligere vækst på vores forretningsområder eller tilføre komplementerende områder. Vi kigger også uden for landets grænser og er opmærksom på, at der ned til Hamborg er omkring ti mio. tyske brugere, siger Peter Kroul.

Athena er landets næststørste leverandør af CAD-systemer og it-konsulentydelser til byggebranchen, hvor selskabet har over 1200 kunder. Inden for selvudviklede beregningsprogrammer til ingeniører er markedsandelen over 70 procent.

- Vi er vokset 20-30 procent om året inden for byggebranchen, men det er et konsolideret område, hvor vi er nummer to på markedet, og der er begrænsede vækstmuligheder i forhold til vore øvrige forretningsområder, siger Peter Kroul.

Foruden de nævnte områder leverer Athena E-solutions, webbaserede forretningssystemer, og udvikler og forhandler ERP-systemer fra SAP og Microsoft til flere hundrede kunder, heriblandt Danfoss, EU-Kommissionen og kommuner. Senest er Athena blevet godkendt som SAP-udviklingscenter for ERP-produktet SAP Business One.

Nyt domicil på vejAthena er i alvorlig pladsnød i det nuværende domicil på Hirsevej i Haderslev og planlægger et nybyggeri på 3000 kvadratmeter ved den sønderjyske motorvej. Placeringen og projektets pris ligger endnu ikke fast.

Foruden Peter Kroul, 40 procent, ejes Athena IT-Group af Robert Schytt, 40 procent, og Maj-Britt Permien, 20 procent. Inden for nogle måneder vil selskabet med Korral Partners som rådgiver have udvidet ejerkredsen.