Assa Abloy faldt efter regnskab

Svenske aktier: På trods af markante kursfald til Assa Abloy og Pharmacia gik OMX-indekset en anelse frem, da bl.a. teleselskaberne Ericsson og Nokia oplevede stigende kurser.

Læs mere
Fold sammen
Låseproducenten Assa Abloy tegnede sig i går for det største fald i OMX-indekset over de 30 mest omsatte aktier på børsen i Stockholm, da aktien tabte 4,1 pct. i værdi efter fremlæggelsen af selskabets regnskab for fjerde kvartal. På trods af et stigende salg i forhold til samme periode året før blev det til et fald i overskudet på 21 pct., da retssagsomkostninger i USA tyngede regnskabet. Assa Abloy kunne fremvise en pæn vækst i omsætningen, men en stor del af den er skabt ved opkøb, og den underliggende vækst var mindre end ventet.

Medicinalselskabet Pharmacia (- 3,6 pct.) oplevede også et markant kursfald, selvom selskabet blev behæftet med købsanbefalinger fra en række store finanshuse.

På trods af Assa Abloys og Pharmacias fald blev det dog samlet til en stigning for OMX-indekset på 0,6 pct., da bl.a. Nokia trak op.

Den finske teleproducent gik 2,9 pct. frem på trods af en rapport om, at salget af mobiltelefoner i Finland i januar gik fire pct. tilbage i forhold til sidste år. Nokias svenske konkurrent Ericsson oplevede også kursfremgang med et plus på 1,2 pct.

Skanska (- 2,3 pct.) kunne berette, at selskabet har fået en ordre til en værdi af omkring 424 mio. svenske kr. på opførsel af et kraftværk i New York.