Asien: Blandet start afløst af positiv stemning

De fjernøstlige aktiemarkeder startede den ny uge med blandede udsving, men i takt med at dagen er skredet frem, har den positive indstilling fået overtaget.

De fjernøstlige aktiemarkeder startede den ny uge med blandede udsving, men i takt med at dagen er skredet frem, har den positive indstilling fået overtaget. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID CHANG

»Potentialet for øget likviditet fra de store centralbanker har hjulpet med at berolige aktiemarkederne, men der er stadig en masse usikkerhed derude.«

»Kina står stadig med en opbremsning, det amerikanske opsving er usikkert, og UK-EU-skilsmissen er rodet, så volatiliteten vil forblive på et forhøjet niveau,« siger markedsstrateg Nicholas Teo fra KGI Fraser Securities i Singapore til Bloomberg News.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks ligger efter en blandet start på ugen med en stigning på 0,6 pct., og det bredere Topix-indeks følger med op med et plus på 0,5 pct.

De kinesiske fastlandsaktier ligger også i positivt territorium. Shanghai Composite stiger 1,8 pct., og CSI 300-indekset handles 1,7 pct. højere.

I Hongkong er Hang Seng-indekset tilbage på niveauet fra før den britiske EU-afstemning, der ramte den tidligere kronkoloni ekstra hårdt.

»Stemningen på markedet er blevet bedre, fordi brexit er så godt om fordøjet, og pengepolitikken fra de store centralbanker er lempelig. Hongkong vil klare sig godt relativt, fordi det er usandsynligt, at USA hæver renten,« vurderer aktiechef Ben Kwong fra KGI Asia i Hongkong.

Indeksstigningen i Hang Seng er på 1,6 pct.

I Sydkorea ligger Kospi-indekset med et plus på 0,4 pct., mens Taiwans Taiex-indekset stiger 0,2 pct., og investorerne i Sydney går hjem med et plus på 0,3 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på godt 0,1 pct. klokken 06.25 mandag.