Arving vil holde Mærsk samlet

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla følger sin fars kurs og afviser tanker om at splitte A.P. Møller - Mærsk op.

Ane Uggla tror på, at A.P. Møller - Mærsk, landets største virksomhedsgruppe, kan holdes samlet som konglomerat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla er ikke i tvivl. Hun overtog for knap et år siden formandsposten i A.P. Møller Fonden efter sin far, skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, og nu slår hun fast, at livsværket skal drives videre samlet med Maersk Line – verdens største containerrederi – i spidsen.

»Rederiet kan ikke stå alene. Vi er en gruppe af selskaber. Det har tjent os i 100 år, det tror vi på. Vi vil også fremover have flere ben at stå på,« siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla i et interview med Berlingske Business.

Hun er helt fast i troen på, at A.P. Møller - Mærsk, landets største virksomhedsgruppe, kan holdes samlet som konglomerat. Og holdes samlet på danske hænder med den store A.P. Møller Fonden i hovedrollen som en aktiv ejer. Efter Ane Ugglas opfattelse kan det ikke komme på tale at splitte A.P. Møller - Mærsk op, sådan som både børsanalytikere og eksperter har foreslået over årene.

Se billederne af Mærsk-dynastiets førstedame

»Set fra aktiemarkedets synspunkt er det forkert at fastholde Mærsk som et samlet selskab. Man vil få den optimale prissætning ved at splitte de fire kerneområder i fire forskellige selskaber,« mener den erfarne aktieanalytiker Lars Heindorff fra ABG Sundal Collier.

Senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen ser også flere værdier i et opslittet Mærsk, men tilføjer: »Personligt ser jeg dog også fordele ved at fastholde de fire kerneområder. Konglomeratstrukturen har fået comeback under finanskrisen, fordi man er mindre afhængig af et enkelt område,« siger Jacob Pedersen.

Da skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller døde i april 2012, gik familiedepechen og formandsposten i A.P. Møller Fonden videre til nu 64-årige Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, den yngste af tre døtre. Dermed overtog hun en tung arv og forpligtelsen til at føre de familie- og virksomhedsværdier videre, som hendes farfar, A.P. Møller, lagde grunden til, og hendes far, Mærsk Mc-Kinney Møller, fik til at vokse voldsomt.

I et eksklusivt interview med Business Søndag erkender Ane Uggla, at det er en pligt, hun har taget på sig – men at det også sker af lyst. Læs interviewet i morgen.

Læs også: Mærsk-arving ny blandt Sveriges rigeste