Arla vildleder kunderne med ulovlige reklamer

Ulovligt: Arla bliver idømt bøde af Fødevaredirektoratet, fordi mejeriselskabet giver forbrugerne indtryk af, at sygdomme kan forebygges ved at spise Arlas produkter.

Mejerigiganten Arla Foods står til en bøde for ulovlig markedsføring og for overtrædelse af fødevareloven.

Det sker, fordi selskabet på sin hjemmeside giver forbrugerne indtryk af, at det er godt at forebygge eller lindre sygdomme som diabetes, hjerte- og karsygdomme og knogleskørhed ved at spise Arlas mejeriprodukter.

Dette er ikke tilladt ifølge dansk lovgivning. Det er Fødevaredirektoratets Region Århus, der efter anmeldelse fra miljøorganisationen Noah har besluttet at idømme mejerigiganten en bøde. Bødens størrelse offentliggøres senere.

»Vi har endnu ikke modtaget et bødeforlæg, men er til gengæld i dialog med Fødevareregion Århus om eventuelle ændringer på vores hjemmeside. Her er der allerede foretaget en del rettelser,« siger informationschef Astrid Gade Nielsen fra Arla Foods.

»Loven tillader ikke sundhedsanprisning af fødevarerne. Arla snyder forbrugerne ved at fortælle, at de undgår at blive syge eller kan forebygge sygdomme ved at spise bestemte mejeriprodukter, selv om der ikke er videnskabeligt belæg for det.

Man skulle forvente, at Arla var en seriøs virksomhed, der levede op til moderne krav om fair markedsføring. Det er skuffende at se, hvorledes selskabet gang på gang forsøger at finde nye smuthuller og ikke vil følge loven,« siger miljøkemiker Sofie Krogh Andersen fra Noah.

Arla er tidligere blevet idømt bøder på 75.000 kr. for vildledende markedsføring i forbindelse med reklamer om, hvor lang tid det tager for mælken at nå frem fra koen til forbrugerne.