Arla-sag sendt til anklagemyndigheden

Efter fem måneders granskning af mejerigigantens Arla Foods forretningsmetoder har Konkurrencemyndigheden nu sendt sagen videre til anklagemyndigheden, som skal tage stilling til, om Arla Foods har misbrugt sin dominerende stilling på det danske marked.

Konkurrencestyrelsen har på baggrund af sine undersøgelser orienteret Arla om, at styrelsen har overgivet en del af det omfattende sagskompleks til anklagemyndigheden. Administrerende direktør Åke Modig, Arla Foods, siger i en kommentar, at Arla Foods bekender sig til den frie konkurrence og ikke mener, at de har overtrådt konkurrenceloven.

- Men vi kan konstatere, at Konkurrencestyrelsen har bedt anklagemyndigheden se på en del af det omfattende sagskompleks, styrelsen har gennemgået. Det anser vi naturligvis for at være alvorligt, men vi er samtidig tilfredse med at få klarlagt, om det er os, der har foretaget en forkert bedømmelse, siger han.

Baggrunden for myndighedernes undersøgelse af Arla Foods var en klage fra konkurrenten Hirtshals Andelsmejeri i oktober 2003 og efterfølgende razziaer på bl.a. Arla Foods' hovedkontor i Viby.

/ritzau/