Arla på vej i gigantfusion

Arla og hollandske Campina går sammen, skriver flere medier. Selskabet bliver i så fald en af verdens største mejerikoncerner.

Arla Foods er på vej til at fusionere med den hollandske mejerikoncern Campina og danner dermed et af verdens største mejeriselskaber. Mastodonten får en årlig omsætning på knap 80 milliarder kr. og 25.000 ansatte, skriver flere medier.

De to europæiske andelsejede selskaber offentliggør onsdag, at de er blevet enige om at fusionere, efter fire til fem måneders intense forhandlinger mellem selskabernes administrerende direktører og bestyrelsesformænd. Det bekræfter flere højtstående kilder såvel i Arla som i dansk landbrugs top over for Berlingske Tidende.

Med aftalen får Arla Foods som største fusionspartner med omkring 50 milliarder kr. i årlig omsætning opfyldt et af sine hovedkrav om, at mastodontens hovedkontor skal ligge i Århus.

- Jeg vil hverken af- eller bekræfte noget som helst. Vi har indbudt til pressemøde, fordi vi vil fortælle pressen visse ting i morgen, sagde en fåmælt bestyrelsesformand for Arla Foods, gårdejer Knud Erik Jensen tirsdag aften.

I Campina sagde en pressetalsmand tirsdag: "Campinas formand vil ikke bekræfte det i dag".

/ritzau/