Arla hæver mælkeprisen for tredje gang

For tredje gang siden begyndelsen af august bebuder Arla Foods en forhøjelse af mælkeprisen. Måske 25 øre yderligere til landmændene til oktober.

Som ventet vil Arla Foods forhøje mælkeprisen til leverandørerne endnu en gang, og andelshaverne er netop orienteret om, at der kan ventes en ny prisstigning på 20-25 øre pr. kilo leveret mælk, så prisen mindst svarer til den, som de britiske landmænd får.

I meddelelsen til andelshaverne siger Arlas topchef Peder Tuborgh:

- Arla Foods er inde i en positiv prisspiral. Mit mål er at kunne fremlægge et forslag for bestyrelsen omkring en yderligere stigning i acontoprisen på 20-25 øre med virkning i løbet af oktober.

Det er tredje gang siden 8. august, at Arla bebuder en stigning i mælkeprisen, som er aftvunget af mælkemangel og et meget højt prisniveau for mælkepulver på verdensmarkedet. Arlas to første prisforhøjelser var på henholdsvis 12,8 øre og 10 øre.

Ifølge Mejeriforeningen leverer en gennemsnitsproducent årligt 900.000 kilo mælk. Og blot 10 øre kan betyde en indtægtsstigning på omkring 90.000 kroner - uden at det kræver mere arbejde.

/ritzau/