Arla får sin gigantfusion

Et af verdens allerstørste mejeriselskaber ser dagens lys, når Arla Foods her til formiddag offentliggør en fusion med den hollandske mejerikoncern Campina.

Arla bliver med fusionen med Campina Danmarks næststørste virksomhed. Arla rykker forbi TDC, så nu kun A.P. Møller overgår mejerikoncernen. <br>Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Højtstående kilder i både Arla og dansk landbrug bekræfter over for Berlingske Tidende, at de seneste måneders intense forhandlinger mellem selskaberne nu munder ud i en fusion.

Den nye mejerimastodont får en årlig omsætning på knap 80 milliarder kr. og 25.000 ansatte. Hovedkvarteret kommer til at ligge i København.

»Jeg vil hverken af- eller bekræfte noget som helst. Vi har indbudt til pressemøde, fordi vi vil fortælle pressen visse ting i morgen,« sagde en fåmeldt bestyrelsesformand for Arla Foods, gårdejer Knud Erik Jensen, i aftes.

Konkurrencen i mejeribranchen er intens på verdensplan og med fusionen med Campina får Arla endelig opfyldt sit længe nærede ønske om at blive en større spiller på det internationale marked. Business side 8