Arla bebuder fyringer over for ansatte

De ansatte på tre jyske mejerier under giganten Arla blev fredag morgen orienteret om store omlægninger, som kan koste 600-700 arbejdspladser.

Arla bebuder fyringer over for ansatte - 1
Arkivfoto. Aldrig før har det set så sort ud for den økonomisk hårdt pressede dansk-svenske mejerigigant, Arla. De seneste måneders benhårde priskrig på billig mælk i både Danmark og Sverige, samt faldende markedsandele kombineret med kraftig tilbagegang i eksportindtjeningen får nu ledelsen for Arla til at varsle drastiske indgreb. En fyringsrunde på mejerierne og kapacitetsnedskæringer er påkrævet. Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere
Om tre-fire måneder vil Mejerigiganten kunne sige, om det bliver Hobro, Århus eller Christiansfeld, som mister et mejeri, oplyser informationschef Astrid Gade Nielsen til Ritzau. Et analysearbejde er sat i gang for lægge produktionen om, så den mest rationelt kan tage konkurrencen op med konkurrencen fra den billige udenlandske mælk, som sælges i discountkæderne Aldi i Danmark og Lidl i Sverige. Arla har svaret igen med den billige Danmælk, og det skal produktionen nu passes endnu mere ind efter.

Arla har cirka 7000 ansatte i Danmark og cirka 5000 ansatte i Sverige. Mejeriselskabet regner med at lukke et mejeri til konsummælk i Danmark og to eller tre mejerier til konsummælk i Sverige.

/ritzau/