Argentinsk politi stormer centralbank

Politiet stormede tirsdag den argentinske centralbank som en del af en statslig efterforskning af ulovlig handel med valutareserven.

Foto: David Fernández. Argentinas centralbank i Buenos Aires.
Læs mere
Fold sammen

Aktionen sker før præsidentvalget på søndag, som flere investorer frygter vil resultere i en ny regering, der vil devaluere den argentinske peso.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Den argentinske centralbank skulle angiveligt have handlet aggressivt med derivater, der har øget truslen mod den i forvejen skrumpende valutareserve. Beskyldninger som centralbankchefen, Alejandro Vanoli, afviser ifølge avisen.

Forud for præsidentvalget på søndag har der generelt været stor fokus på stridighederne mellem Mauricio Macri, der er favorit til at vinde valget, og centralbankchefen, som truer med at trække sig, hvis Macri vinder.

Macri mener, at centralbanken har solgt dollar-futures under markedspris til fordel for en tredjepart, hvilket har kostet staten dyrt. Omvendt anklager Vanoli præsidenten for at ville devaluere valutaen, hvis han kommer til magten. En økonomisk politik, der som regel ikke er populær blandt udenlandske investorer.