Arbejdsulykkerne stiger stadig

Stik imod regeringens planer stiger antallet af anmeldte arbejdsulykker fortsat. 62 døde i 2006 viser nye tal fra Arbejdstilsynet.

Regeringens mål har siden 2005 været at nedbringe fravær og erhvervsevnetab på grund af arbejdsulykker med 20 procent, men det går i den forkerte retning med flere og flere dødsfald og alvorlige ulykker på de danske arbejdspladser.

Arbejdstilsynet har netop udgivet en statistik over arbejdsulykker i 2006. Siden 2001 er tallet for alvorlige arbejdsulykker steget støt. Fra 2005 til 2006 steg den med lidt over 500 ulykker, så statistikken nu fortæller om 5787 mennesker der i løbet af 2006 blev ramt af amputation, knoglebrud eller andre alvorlige ulykker på arbejdspladsen. 62 mistede livet i en arbejdsulykke, tre flere end året før.

Enhedslistens arbejdsmiljøordfører Jørgen Arbo-Bæhr finder udviklingen stærkt utilfredsstillende.

- Jeg synes nærmest, det er en katastrofe, fordi der hele vejen rundt har været enighed om, at dødsulykker og alvorlige ulykker var noget, vi må gøre noget ved. Det var blandt andet målsætningen for regeringens nye arbejdsmiljøpolitik at få reduceret alvorlige ulykker med 20 procent, siger Jørgen Arbo-Bæhr til Ritzau.

/ritzau/