Arbejdsulykker bekymrer Claus Hjort

Beskæftigelsesministeren vil have en analyse af, hvorfor antallet af alvorlige arbejdsulykker fortsat stiger stik imod regeringens ambitioner.

Arbejdstilsynets nye tal for antallet af arbejdsulykker er trist læsning for beskæftigelsesminister, Claus Hjort Frederiksen (V). Flere og flere kommer alvorligt til skade, hvilket ikke harmonere med regeringens planer om et fald på 20 procent. Nu vil han have styr på, hvorfor det går den gale vej med udviklingen.

- Det er bekymrende, at vi fortsat ser stigninger i arbejdsulykker, og jeg vil da bede om at få en analyse af, hvad der er årsagen til det, siger Claus Hjort Frederiksen til Ritzau.

Ministeren vil dog godt allerede nu byde på, hvad han tror kan veje tungt i den nye kedelige statistik for 2006, hvor 5787 personer er kommet alvorligt til skade på arbejdet.

- Det kan jo skyldes, at vi har haft en vækst i arbejdsstyrken især i byggeriet, hvor vi meget ofte ser disse problemer. Vi kan jo også håbe på, at det er fordi, der er kommet stor opmærksomhed omkring at anmelde skader, siger beskæftigelsesministeren.

/ritzau/