Arbejdstid største udfordring

Overenskomst 2007. Selv om direktør Rasmus Niebuhr har en god dialog med sine medarbejdere, så har han alligevel behov for, at normen om arbejdstid bliver afhængig af arbejdsmængden.

På Niebuhr Tandhjulsfabrik A/S i Ikast er der ikke tvivl om, hvad de kommende overenskomstforhandlinger skal fokusere på: mulighederne for at tilrettelægge arbejdstiden mere fleksibelt.

- Vi er som underleverandør helt afhængige af at levere produkterne præcist, og vi ved jo ikke altid, hvornår en ny, stor ordre kan dukke op. I dag skal hver enkelt overarbejdstime skrives ned til punkt og prikke, og medarbejderne skal holde fri indenfor en bestemt periode. Det gør arbejdsgangene tungere, og jeg håber, at den periode bliver udvidet til minimum et år, siger direktør og ejerleder Rasmus Niebuhr.

Medarbejderne ville også selv foretrække en mere fleksibel arbejdsgang fortæller direktøren, men han erkender dog, at fleksibilitet ikke bare er den rene fornøjelse for arbejdsgiveren.

Niebuhr Tandhjulsfabrik har ca. 45 ansatte.Læs imorgen om startskuddet til industriens overenskomtforhandlinger på erhvervsbladet.dk.