Arbejdsnedlæggelse i Københavns Lufthavn kører på andet døgn

200 ansatte fra virksomheden Menzies nedlagde arbejdet onsdag og er ikke vendt tilbage på arbejde torsdag.

Rejsende i Københavns Lufthavn kan opleve længere ventetid på bagage, fordi bagagepersonale har nedlagt arbejde. (Arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Omkring 200 bagageportører hos virksomheden Menzies nedlagde onsdag arbejdet i Københavns Lufthavn, og de er ikke vendt tilbage torsdag.

Det har betydet, at nogle rejsende har måttet vente længere på deres bagage eller ikke har fået kufferten med på flyturen.

Det oplyser Københavns Lufthavns pressechef, Kenni Leth.

»Der har ikke været det sædvanlige personale. Det har betydet, at nogle har oplevet, at de ikke har fået bagage med på rejsen - de får det eftersendt.«

»Andre har oplevet, at bagagen har været forsinket, når de ankommer,« siger Kenni Leth.

Omkring ti flyselskaber benytter Menzies - herunder Norwegian. Begrundelsen fra Menzies var onsdag, at portørerne var gået til fagligt møde.

Københavns Lufthavn har fået oplyst, at der torsdag klokken 10 startede et møde i Arbejdsretten om sagen.

Fagbladet 3F skriver, at det er et dårligt arbejdsmiljø, der er årsag til strejken.

Henrik Bay-Clausen, der er formand for 3F Kastrup, opfordrer de strejkende til at gå tilbage i arbejde.

»Arbejdstilsynet har givet mange påbud om problemer med arbejdsmiljøet i firmaet. Det kan vi kun opfordre Menzies til at efterleve. Uanset hvad skal den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse stoppe, så parterne kan få løst problemerne,« siger Henrik Bay-Clausen til fagbladet 3F.

Derudover har der for nylig været en bortvisning af en medarbejder i Menzies, som er blevet testet positiv for cannabis og kokain i blodet.

Hos Menzies siger direktør Michael Gammelgaard, at virksomheden er ved at rette op på påbuddene.

»Min og virksomhedens højeste prioritet er sikkerheden for vores gæster, kunder og medarbejdere.«

»Vi skal overholde gældende lovgivning i forhold til Arbejdstilsyn og de påbud, som vi modtager. Vi følger alle regler og har en god dialog med Arbejdstilsynet,« skriver han til Fagbladet 3F.

/ritzau/